Skip to content

Byg stald fra bunden: Dette skal den indeholde

Har du købt store arealer med masser af plads til dyr og traktorer, som skal definere din gård mange år frem? Det er ikke nemt at drive gård, og man skal være klar til at investere meget af sin hverdag til det. Hvis du gerne vil have en stald med eksempelvis heste, kommer vi her med nogle bud på, hvad den skal indeholde som minimum.

Kan hesten kigge ud?

En hest er et stort dyr, der skal tages rigtig godt hånd om. Den vil rigtig gerne have mulighed for at kigge ud for ikke at stirre ind i en væg hele dagen, samtidig med at den kan få noget frisk luft. Hertil skal du bruge staldvinduer eventuelt kombineret med en stalddør, hvilket er en praktisk løsning. Find en robust løsning med staldvinduer jern.

Fodertrug i dyrenes størrelser

Hvis du skal have flere forskellige dyr i din stald, skal du tænke over højden på dine forskellige fodertrug. Fordi en hest skal ikke have de samme spiseforhold som en gris og omvendt. Det er ikke godt for dyrenes ergonomi, og samtidig er der også ofte forskellige pladsmængder i de forskellige trug, hvilket også kan variere fra dyr til dyr.

Wood pellets som underlag

Du har nok indtil nu kun hørt om hø, som dyrene kan svinge sig i stalden. Men hø er ikke specielt lækkert at muge ud i, og så suger det faktisk ikke specielt godt til sig sammenlignet med træpiller, også kaldet wood pellets. Disse suger til sig og vokser i størrelser, så det er utroligt nemt at muge ud i.