Skip to content

Kulde- og varmepose der lindrer smerter

Du har sikkert prøvet at komme til skade mens du dyrker sport eller anden fysisk aktivitet. Når det sker, så er det vigtigt at køle skaden ned så der ikke kommer en blodsamling. Det både lindrer og fremmer helingen af skaden.

Men nedkøling er ikke nok. I dagene efter skaden kan det være nødvendigt at behandle den med veksling mellem kulde og varme. Det kan du gøre i badet, eller du kan bruge en kulde- og varmepose.

Kulden lindrer og forebygger

Når du er kommet til skade vil kulden omgående lindre smerten. Men den forbygger også at der opstår betændelse. En kulde- og varmepose består af en gelé der kan bruges igen og igen. Du behøver ikke at ofre en pose frosne ærter hver gang du komme til skade.

Posen lægger du i fryseren og bruger den sammen med et klæde så du ikke lægger kulde direkte på huden.

Varmen stimulerer musklerne

Posen fra YouCare kan varmes op i enten mikroovn eller varmt vand. Den skal opvarmes til 80 grader for at virke optimalt.

Varme vil øge blodomløbet i musklerne og løsner op for spændinger. Du kan med fordel bruge varmeposen når du har spændinger i kroppen. Ved inflammation skal du veksle mellem kulde og varme for at optimere behandlingen.

Hæv benet når du blive skadet

Husk RICE-princippet når uheldet er ude. Rice står for ro, is, kompression og elevation. Du skal ikke fortsætte din træning, men omgående holde dig i ro. Derefter nedkøler du skaden med kulde (her bruger du kulde-/varmeposen).

Kulden mindsker hævelser omkring skaden. Og en forbinding støtter så du ikke gør skaden værre. Desuden forebygger du hævelser.

Elevation betyder at du hæver skaden over hjertet. Det forhindrer blodet i at hobe sig op omkring skaden og lave hævelser.