Skip to content

Sådan undgår du at træde på en fjæsing

Er du også bange for at træde på en fjæsing når du går i vandet om sommeren? Her får du et par enkle tips til at undgå at støde på fjæsing.

Skulle du være uheldig at træde på en fjæsing, så bare rolig – det kan være yderst ubehageligt, men det behøver ikke at være farligt. Du kan mindske symptomerne ved at holde stikstedet i varmt vand. Hvis du bliver dårlig, så opsøg læge.

Brug badesko

Den mest simple måde at undgå at træde på en fjæsing er at benytte badesko når du går i vandet. Du kan få badesko til voksne og børn hos AquaShoppen.

Det har aldrig været almindelig at bruge badesko i Danmark. Men alligevel er det en god idé. Badesko skaber tryghed – også når du er voksen. Der er ingen grund til at risikere at træde på en fjæsing eller skarpe genstande.

Læs om badevandet

I dag er det relativt nemt at få information om de forskellige farvande. Når du alligevel slår op for at kontrollere strømforhold og vandtemperatur, så kan du også lige se om der skulle være fjæsinger i området.

Hvis det er et år med mange fjæsinger, så vil du kunne finde information om det flere steder online. Når du søger viden om stranden, så kan du også læse lidt om fjæsingen og dens adfærd.

Fjæsing hygger sig på stille vand

Du kan støde på fjæsinger på lavt vand. De elsker at putte sig i sandet og gruset om sommeren. Det er ikke så rart for badegæster som også kan lide det lave vand.

Hvordan undgår du at støde på fjæsingen? – den kan ikke lide mennesker. Derfor svømmer den længere ud når du går ud i vandet. Et tip er at gå i vandet hvor der allerede er andre badegæster.