Skip to content

Sådan frisker du din have op på kort tid

En have har brug for at blive opfrisket fra tid til anden. Det kan skyldes slitage fra brug, en lang sæson med dårligt vejr – eller en lang sæson med lidt for godt vejr. Måske har du købt et hus, der har haft en rigtig lang liggetid, så haven er helt groet til og har brug for en kærlig hånd. I alle tilfælde kan haven have brug for en kærlig hånd.

Det kan tage mange år at gro en ny græsplæne eller at plante træer, men der er nogle genveje, du kan skyde. Læs mere her.

Rullegræs

Rullegræs er en hurtig og nem måde at pifte din græsplæne op på ingen tid. En nedslidt, grå og hullet græsplæne er der bare ikke ret meget ved. Hvis du ikke gider vente på, at græsset fra dine græsfrø gror, kan du købe rullegræs i en størrelse og mængde, der passer til din plæne. Efter noget tid gror rullegræssets rodnet ned i din egen jord, og så har du en helt ny, flot græsplæne i den klareste grønne farve.

Bunddække

Et bunddække eller en plantemåtte er en bund af blomster, planter og græs, som du kan dekorere grøfter, plæner, parker og skråninger med. Hvor rullegræsset blot er en bund af græs, er bunddækket fyldt med flotte planter, der giver liv og farve. Derfor er det heller ikke egnet til en hel plæne, men bare de steder, hvor du gerne vil have lidt ekstra vegetation.

Træer

Det tager rigtig mange år at gro et træ helt fra bunden. Og selvom det ikke er muligt at grave et fuldvoksent træ op med rod og plante det igen, kan du købe træer, der er delvist vokset, så du bare skal plante det, læne dig tilbage og se det gro.