Skip to content

Bedst til hest: Dette udstyr skal du bruge til din krikke

Med en ny stor firbenet ven har du fået en hobby udover det sædvanlige. Du kommer fremover til at bruge mange timer i stalden på at passe, pleje og ikke mindst have en god tid med din hest. Men det er ikke sådan lige at få en hest, og der er mange overvejelser, du skal gøre, og ting, du skal købe. Vi giver dig her et grundlæggende indblik i det at få en hest.

Ting til stalden

Når du får en hest, har du typisk ikke den derhjemme, medmindre du bor på en gård. Du vil som regel vælge at leje en stald, hvor den kan stå i. Derfor skal du sætte budget af til både staldleje og staldredskaber, hvis det ikke hører med i prisen.

Foder

Når man får en hest, er den største udgift ikke bare de penge, som du skal betale i indskud for en hest. Det er de løbende omkostninger, som det koster at holde sådan et stort dyr i live. Og her er foder en stor post, og du skal sætte mange tusinde kroner af årligt til føde, selvom det ikke er dyrt foder, fordi de spiser meget. Overvej derfor grundigt, om du har råd til det.

Staldmåtter

Vil du gerne give din hest de bedste betingelser, når den står indenfor? Så er staldmåtter en rigtig god investering, som både du og hesten vil sætte pris på. Hesten vil stå bedre fast, og samtidig er de nemme at rengøre, så du ikke skal bruge oceaner af tid, når du skal muge ud.